Vornado

Wat onderscheidt Vornado van andere merken? De technische oorsprong.

De geschiedenis van Vornado ventilatoren begon in de vroege jaren 1920 in de Verenigde Staten, toen Ralph K. Odor experimenteerde aan oplossingen om de efficiëntie en de prestaties van conventionele vliegtuigen propellers te verbeteren. Na een aantal patenten en zeer succesvolle prototypes zag hij in dat hij dat hij met zijn uitvindingen de inefficiënt elektrische ventilator van dat moment volledig kon transformeren.

Ze gebruikten kleinere propellers op de gebruikelijke fans en dat leverde een aanzienlijke toename in de luchtcirculatie op met behoud van prestaties. Verdere verbeteringen werden aangebracht in de nauwkeurige regeling van de luchtcirculatie, waardoor het mogelijk werd om in de ruimte een ​​constante temperatuur te produceren. De lucht werd gelijkmatig in de ruimte verspreidt en daarna weer achterin de Vornado gezogen. Dus de kamer was koel in de zomer en warm in de winter.

Het belangrijkste voordeel van Vornado producten ligt in de al grotendeels gepatenteerde rotatie en aanzuigtechnologie. In vergelijking tot producten van andere leveranciers, kan Vornado een aangename luchtkwaliteit bereiken. De luchtuitlaat van de spiraalvormige beschermrooster zorgt ervoor dat er een dicht verknoopte en roterende luchtstraal ontstaat en het scoort bereik tot wel 30 m (afhankelijk van de uitvoering).
Door de opstelling van de luchtstroom op de wand of het plafond veroorzaakt het een reflectie, die een luchtcyclus naar de circulator terug genereert. Dus de lucht wordt in de gehele kamer in beweging gebracht. Het resultaat is een sensationeel aangenaam klimaat.